Recensie: De heks van Gottem – Frederic Vermeulen
Met ‘De Heks van Gottem’ heeft auteur Frederic Vermeulen een historische roman geschreven, die gebaseerd is op waargebeurde, gedocumenteerde feiten. Het verhaal leest als een trein en als lezer kom je meer te weten over hoe het leven eraan toe ging op het einde van de zestiende, begin zeventiende eeuw.
Het boek toont ons een blik op de heksenvervolging en -executies in ons land. En het gebeurde niet alleen in ons land, wereldwijd werden tussen de zestiende en de achttiende eeuw tienduizenden vrouwen en mannen onterecht beschuldigd van hekserij.
Dit pakkende verhaal over het dramatisch leven van Anna De Coninck is zeer beeldend geschreven, dat bij momenten naar de keel grijpt. Je voelt zo de pijn en de vernedering die Anna moet meemaken. ‘De Heks van Gottem’ boeit van begin tot einde en zet aan tot nadenken. Ongelofelijk dat zulke praktijken in die tijd konden plaatsvinden.