Inspirerend en hoopvol
Als de wolven huilen, voorheen Alice, het wolvenmeisje, was mijn eerste kennismaking met schrijfster Kristin Hannah, en ik weet nu al dat dit zeker niet het laatste boek is dat ik van haar zal lezen. Ze heeft een fijne, toegankelijke schrijfstijl die het lezen (of in mijn geval, luisteren) ontzettend aangenaam maakt. Ze weet de karakters prachtig te beschrijven, waardoor je maar door wilt blijven lezen.
Het is een ontroerend verhaal over de band tussen Julia, een kinderpsychiater, en een mysterieus meisje dat met een wolvenjong in haar armen uit het woud verschijnt. Naarmate het verhaal vordert, groeit de band tussen Julia en Alice. Dit boek gaat over het omgaan met trauma’s, verbinding en vertrouwen. Ik vond het verhaal erg inspirerend en hoopvol. En het einde… oh, het einde is gewoon prachtig!
Ik vraag me oprecht af waarom ik nu pas een boek van haar lees. Ik ben erg benieuwd naar haar andere verhalen!