Indrukwekkend en hartverscheurend verhaal
De Bijenhouder van Aleppo is een aangrijpend en hartverscheurend verhaal over de vlucht van Nuri en Afra, een echtpaar dat alles verloren heeft, inclusief hun zoon Sami. Nadat ze hun thuisland zijn ontvlucht, beginnen ze aan een reis vol onzekerheid en verdriet. Het verhaal volgt hen op de voet, waarbij de schrijfster hun emoties, gevoelens en de gebeurtenissen die hen treffen, zo weet te beschrijven dat het je raakt. Het is indrukwekkend om door deze ogen een kijkje te krijgen in het leven van vluchtelingen, een reis die ik hopelijk nooit zelf hoef te maken..
De schrijfster slaagt erin om door middel van haar woorden een stem te geven aan de miljoenen vluchtelingen die gedwongen worden hun thuisland te verlaten. Het is dan ook absoluut de moeite waard om, in de notities van de auteur aan het einde van het boek, te lezen hoe dit verhaal tot stand is gekomen!
Ik heb veel positieve woorden gehoord over dit boek, en terecht want het verhaal raakt je, het zet je aan het denken. Maar de wisselingen tussen het heden en het verleden binnen een hoofdstuk en ook doordat Nuri soms de werkelijkheid niet meer kan onderscheiden maakte dat ik soms niet meer wist waar ik me in het verhaal bevond. Ik vond het verhaal daardoor wel wat moeilijk te volgen..