Leuke zomer-roman

deboekenwurmpjes 26 maart 2025
" Om lief te hebben en geliefd te worden, want dat was wat het meest telde. "

Van Boldwood Books NL kregen wij een vooruitleesexemplaar van 'De geur van lavendel'. Ik keek er wel naar uit om me onder te dompelen in het Franse leven!

In deze roman volg je Ellie, een Schotse dame die, samen met haar zussen, een vervallen huisje erft in de Provence. Ellie besluit om de zomer in Frankrijk door te brengen, waar ze tijd en liefde steekt in het opknappen van het huis en de tuin, en daarnaast ook hard aan zichzelf werkt. Het land, én buurman Julien en zijn zoontje veroveren al snel Ellie's hart. Maar het einde van de zomer nadert al snel..

Het centrale thema wat ik uit dit boek haal, is de moed om je hart weer open te stellen na intens verdriet en rouw.
Het verhaal doet een beetje filosofisch aan, de gevoelens en vragen van Ellie worden héél uitgebreid verdiept, dit vond ik op den duur eigenlijk wel een beetje als teveel aanvoelen.
De magie van het Franse platteland wordt mooi en beeldend omschreven, je waant je echt in de Provence, en ik krijg er helemaal zin in de zomer van! Leuke roman voor deze zomer, geen zomerknaller, maar ik kan me helemaal voorstellen dat dit boek heerlijk wegleest wanneer je op je ligbedje in de warme zomerzon ligt!

Bedankt Boldwood Books NL dat we dit e-book mochten ontvangen!

Meer recensies van deboekenwurmpjes