Een fantastische thriller
Een paar weken geleden nam ik dit boek mee bij een minibieb. En wat een gelukje was dat! Anya Niewierra ken ik natuurlijk van de Camino, maar "Het bloemenmeisje" vind ik eigenlijk stiekem wel wat beter. Echt een fantastische thriller!
Het verhaal gaat over Nina Fleurie, die in the middle of nowhere geïsoleerd opgroeit bij haar moeder. Ze wordt op 14-jarige leeftijd door de politie verwilderd en gewond gevonden bij het lijk van haar moeder.
Vervolgens spoelt het verhaal 31 jaar verder. Wat volgt is een spannend en meeslepend verhaal over wat er daar en in het leven van Nina is gebeurd. Nina herinnerd zich weinig, maar gedurende het verhaal komen er herinneringen en verhalen naar boven die zeer verrassend zijn. En wat een gruwelijkheden heeft ze doorstaan.
Ik ben heel enthousiast over dit boek. Het wist mij gelijk te grijpen en het liefst wilde ik in 1x doorlezen. Anya heeft een hele mooie en beeldende schrijfstijl. Er komen erg veel personages voorbij die allemaal wel weer aan elkaar te linken zijn. Wat fijn dat er daarom in het begin van het boek een overzicht staat van alle personages. Als ik het even kwijt was, hielp dat lijstje mij zeker. Wat mij betreft blijft het wel een boek met een open einde. Een prachtig epiloog, maar je weet niet hoe die afloopt. Ik vond het een spannend, origineel en ontroerend verhaal, dankbaar dat deze op mij stond te wachten in de minibieb!
Ik ben nu ook wel benieuwd naar haar andere thrillers!
Ik ben nu ook wel benieuwd naar haar andere thrillers!