Fantastisch persoonlijk verhaal
In mijn boekenswap pakketje die we eerder dit jaar met elkaar deden, kreeg ik het boek "Onderweg" van Bente van de Wouw. En wat een goede keuze, ik vond het een fantastisch boek!
Bente schrijft over haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostela en neemt je daarnaast ook mee in haar persoonlijke en kwetsbare levensverhaal.
Vanaf de eerste pagina had ik het gevoel naast haar te staan, en dat wist zij het hele boek vast te houden. Haar schrijfstijl is heel fijn en beeldend. Complimenten voor hoe zij haar gedachten en gevoelens op papier kan zetten, het is bijna poëtisch.
Ieder hoofdstuk beschrijft een dag van de tocht. Daarin is er steeds een schakeling tussen haar levensverhaal en de wandeltocht.
Door deze opbouw leest het heerlijk weg. Ik was eigenlijk nog niet klaar met het boek, ik vond het jammer dat ik 'm uit had. Echt een aanrader!
Van dit soort boeken word ik zo enthousiast en krijg ik helemaal de kriebels, wie weet loop ik ooit ook wel eens zo'n grote pelgrimstocht!