Een beeldend verhaal vol gevoel

deboekenwurmpjes 12 april 2025
Al voordat dit boek uitkwam stond deze hoog op mijn leeslijstje; titel, cover én boekomschrijving maakte mij enthousiast!
In 'Vonkie' van Frouke Arns, volgen we Fenna. Ze kent enkele tegenslagen en moeilijkheden in haar leven. De spreekwoordelijke druppel die haar emotionele emmer doet overlopen, is het moment wanneer haar vader, die aan dementie lijdt, haar niet meer herkent.
Redelijk impulsief besluit ze om de West Highland Way in Schotland te gaan lopen. Dit was de langgekoesterde gezamenlijke droom van haar en haar vader.
Fenna legt een mooi traject af, waarbij haar hersenspinsels alle kanten op gaan, herinneringen, gedachten over het verleden en het heden, en heeft ze enkele bijzondere ontmoetingen.

De schrijfster vertelt het verhaal op beeldende en gevoelige wijze. De beschrijvingen van de Schotse natuur waren prachtig, dit had van mij eigenlijk nog veel meer aan bod mogen komen. Grotendeels staan de gedachten van Fenna centraal. Dit geeft dan wel een fijne verdieping aan het verhaal, maar het maakt de totale belevingservaring voor mij als lezer nét niet helemaal compleet. Het verhaal wist mij dus ook niet volledig te pakken.

Voor de wandel- en natuurliefhebbers onder ons, die houden van filosoferen, is het een leuk boek om gelezen te hebben!

Meer recensies van deboekenwurmpjes