Een ode aan vriendschap

deboekenwurmpjes 19 februari 2025

'Is de vastberadenheid om te vergeten, juist geen uitnodiging om te herinneren?'

Historische romans, dit genre blijft mijn grote favoriet! Ik heb meerdere mooie boeken van Cathy Gohlke gelezen, dus ik was erg enthousiast om in haar nieuwste boek te beginnen!

En wat heeft deze schrijfster wederom weer een prachtig verhaal geschreven. Een verhaal over het wonder én de complexiteit van vriendschap, liefde en verbondenheid.
Vier vriendinnen die vanaf hun jeugd samen opgroeien, onderweg naar jongvolwassen dames.
Het boek is een ode aan vriendschap, en dit komt ook mooi terug in het nawoord, waarin de schrijfster de hoop uitspreekt dat het boek gelukkige herinneringen bij de lezer heeft doen oproepen, en je laat stilstaan bij het geschenk van waardevolle vriendschappen die je hebben gevormd. En dat het leven, ook ondanks pijn en verdriet, een kostbaar geschenk is.
AMEN

Meer recensies van deboekenwurmpjes