Een boek over familie, tradities, liefde en rouw
Van LSuitgeverij mochten wij een recensie exemplaar ontvangen van "Zoete overwinning". Het is het debuutroman van Jorinde Molenaar en het eerste deel van de Zaanse cacaotrilogie. En wat een debuut, het is een heerlijk boek!
Het verhaal speelt zich af in Zaandam, ruim 100 jaar geleden. Ik dacht dat het voornamelijk over de cacaofabriek zou gaan, maar het verhaal is veel breder. Je word meegenomen in de levens van "De Drie Vriendinnen": Noor, Fieke en Annabel. In het boek groeien zij van jonge meiden uit tot volwassen vrouwen.
Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken en iedere keer vanuit een ander personage geschreven. Door die wisselingen leer je de personages goed kennen. Bij sommige stukjes werd hetzelfde verhaal vanuit meerdere perspectieven beschreven, dit vond ik zelf wat onprettig lezen. De schrijfstijl vond ik verder wel heel fijn; eenvoudig, vlot en levendig. Door de gedetailleerde omschrijving van de omgeving, situaties en emoties werd ik het boek ingezogen en kon ik mij helemaal inleven in het verhaal.
Een boek over familie, tradities, liefde en rouw. Het verhaal is gelukkig nog niet klaar, ik ben ontzettend benieuwd naar de volgende delen van deze trilogie!