Binnen 48 uur uitgelezen!

deleestrein 01 april 2025
Wat een ongelooflijk spannend, indringend en gruwelijk verhaal heeft Tracy Sierra weten te schrijven. Pas toen ik het uit had kon ik weer normaal ademhalen. Want tijdens het lezen hield ik ongemerkt telkens weer mijn adem in.
En dit is pas het debuut van schrijfster Tracy Sierra. Dus ik hou me vast voor wat er – hopelijk – nog komen gaat.

Beslopen worden in je eigen huis
Al vanaf de eerste zin: ‘’Er was iemand in huis’’, bekroop me meteen de zenuwen. Want dat is denk ik toch wel één van de ergste dingen die je kan overkomen. Beslopen worden in je eigen huis, terwijl je daar alleen bent met je kinderen. Op een plek die ook nog eens zo afgelegen is dat geen mens je in velden of wegen kan horen. Het boek ‘Nachtkijker’ is een regelrecht nachtmerriescenario, maar weet ook het menselijke aspect goed te verwoorden.

Thriller met een vleugje horror
Het boek ‘Nachtkijker’ is een mengeling van thriller met een vleugje horror. Tevens is het ook een ontroerend en aangrijpend verhaal. Tracy Sierra weet door haar manier van schrijven een griezelige setting te creëren. Daarnaast weet ze het hoofdpersonage briljant te beschrijven, inclusief haar angst om niet geloofd en onderschat te worden, met name door mannen. Dit alles heeft met haar verleden te maken, waar de schrijfster door middel van flashbacks, steeds meer duidelijk over weet te geven.

Meerdere beladen onderwerpen komen aan het licht
Het is een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Corona-periode, dat ook nog eens een extra dimensie aan het geheel meegeeft, heeft meerdere beladen onderwerpen. Zo schrijft ze bijvoorbeeld over de aandoening vitiligo – een huidziekte -, trauma en traumaverwerking, angst, gestoorde familiebanden, dood en wantrouwen.
Maar het meest in het oogspringend is wel het onbetrouwbare geheugen. Of is het een onbetrouwbare verteller? Over dit briljante idee laat ik je graag in het ongewisse en kan ik je alleen maar aanraden om dit boek ‘Nachtkijker’, zelf te gaan lezen.

Een wervelend einde!
Het boek ‘Nachtkijker’ is een waanzinnig goede thriller. Ik kan me niet heugen zo een spannend, maar vooral knap in elkaar gezet verhaal, te hebben gelezen. Een psychologische thriller, met een gedenkwaardig slachtoffer dat vecht voor haar kinderen en haar eigen leven. Met een spanningsboog die alsmaar strakker en strakker wordt aangetrokken tot het uiteindelijke wervelende einde!

Meer recensies van deleestrein