You love it or you hate it
Oorspronkelijk gepubliceerd op mijn bookstagram: https://www.instagram.com/p/DAtKUu4gjla/
‘Bride’ is het tweede boek dat ik van Ali Hazelwood las en als ik de reacties online bekijk is het een typische ‘You love it or you hate it’, en ik zit wel in team ‘love it’.
‘Bride’ is voor mij het schoolvoorbeeld van een boek dat niet ijzersterk hoeft te zijn, om er (schandalig) van te kunnen genieten. Want nee, ik vind het niet het best geschreven boek ooit, maar ik heb er wel héél veel plezier mee gemaakt, en dat is ook belangrijk.
Deze romantasy gaat over Misery Lark. Zij is een vampier en wordt al haar hele leven als troef ingezet om vrede te bewaren tussen de verschillende soorten wezens. Eerder tussen de vampieren en mensen, maar nu is het tijd voor een wapenstilstand tussen de vampieren en wolven. Daarvoor moet ze trouwen met de alfaweerwolf Lowe Moreland.
Terwijl Misery enorm moet wennen aan het leven tussen de weerwolven speelt er op de achtergrond nog meer, waardoor het boek op verschillende vlakken boeiend is. ‘Bride’ is wat mij betreft een zeer vermakelijke romantasy met de nodige smut, maar let op: het is niet de standaard smut. Ik vond de dynamiek tussen Misery en Lowe heeeerlijk!
De schrijfstijl van Hazelwood vind ik erg prettig en gelukkig heb ik nog genoeg boeken die ik van haar kan lezen, binnenkort wil ik ‘Not in love’ op pakken.