Heerlijk voor tijdens het najaar

Demi Stein 13 december 2024
De Nederlandse vertaling ‘Emily Wildes encyclopedie der feeën’ is uitgegeven in een prachtige editie die, helaas, nog niet in mijn kast staat (maar uiteraard wel op mijn wenslijstje staat). Alleen vanwege de looks van het boek wil je hem eigenlijk aanschaffen!

Het boek heb ik gelezen via Kobo Plus en ik kan je vertellen dat niet alleen het uiterlijk mooi is. Deze cozy fantasy is zeer vermakelijk om te lezen! Het verhaal gaat over Emily Wilde, een cambridge-professor en geleerde op het gebied van feeën. Emily heeft de ambitie om een encyclopedie te schrijven over het feeënvolk en hiervoor is ze naar Hrafn Svik gereisd, om onderzoek te doen. Emily is academisch zeer goed onderlegd, maar op sociaal gebied is ze minder sterk. Ze is liever in het gezelschap van haar hond en boeken, dan van andere mensen.

In Hrafn Svik ontdekt Emily steeds meer geheimen over het feeënvolk, maar ze komt per ongeluk ook op het spoor van een andere mysterie. Ze ontdekt dat Bambleby veel geheimen en mysteries met zich meedraagt…

Deze cozy fantasy is zeker een aanrader voor mensen die al eerder dit genre hebben gelezen en ervan genoten. Ben je er nog niet mee bekend? Het woord zegt eigenlijk al wat het inhoudt, het is namelijk een fantasy dat zeer sfeervol geschreven is en met name draait om de personages en de wereld, en niet perse om een plot. Er zit wel een tikkeltje spanning in dit eerste deel, maar het is ook vooral heel erg cozy. Ik vind het eigenlijk jammer dat ik Emily niet kan helpen bij haar onderzoeken.

De schrijfstijl is wel iets waar ik aan moest wennen aan het begin, maar eenmaal gewend vond ik het erg mooi en passend bij de sferen van het boek. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg!

Meer recensies van Demi Stein