Prachtige persoonlijke dichtbundel
Recensie is oorspronkelijk gepubliceerd op mijn blog: https://meerboekenblog.nl/lees-mij-tussen-de-regels-door/
Lees mij tussen de regels door is een dichtbundel waar ik lang over heb gedaan. Telkens wilde ik korte stukjes tekst tot me nemen en het bewonderen. Overigens ben ik sowieso fan van dichtbundels langzaam te lezen, dan komen de gedichten veel meer tot zijn recht.
Stukje over de auteur
Geke Maes is gediagnosticeerd met melanoom stadium 4. Geke speelt graag met taal en schrijft over zaken die dicht bij haar liggen. Op social media deelt ze haar gedichten en quotes. Een selectie van haar gedichten is gebundeld in Lees mij tussen de regels door. Op Stichting Melanoom lees je een mooi en openhartig interview met Geke. In 2021 won ze de AMAI-publieksprijs voor beste quote op Instagram.
Geke weet met ogenschijnlijke eenvoud teksten te schrijven die mensen weten te raken. De teksten zijn regelmatig direct, maar bevatten tegelijkertijd erg veel diepgang. Geke schrijft graag over dingen die dichtbij liggen, maar haar quotes en gedichten zijn ook voor andere mensen herkenbaar. En dat maakt dat de gedichten voor de lezer ook erg dichtbij komen.
Wat tevens mooi is aan deze gedichtenbundel is dat er ook teksten inzitten van Geke’s naasten. De gedichten zijn gekozen door geliefden en bevatten dan ook een toelichting over waarom zij dit gedicht kozen. Dit kunnen korte toelichtingen zijn, maar soms ook wat uitgebreider én ontroerender. Dat maakt dat de gedichten zelf je niet alleen raken, maar ook gedachten die erachter zitten. De keuzegedichten zijn ook een tastbare herinnering voor als Geke er op een dag niet meer is.
De vormgeving van de dichtbundel is ook nog eens tof. Hierdoor is het niet alleen een mooie bundel om te lezen, maar ook zeker om te bekijken. Lees mij tussen de regels door is oprecht en emotioneel. Het zit bomvol inspiratievolle levenslessen voor zowel jong en oud, en is daardoor ook zeker een aanrader.
Stukje over de auteur