Must-Have
Originele recensie: https://meerboekenblog.nl/toen-het-oorlog-was-1939-1945/
Toen het oorlog was, 1939-1945 is zeer informatief. Er staat simpelweg onwijs veel in over de Tweede Wereldoorlog. Dit is hét complete boek voor de basisschool bovenbouw.
De teksten zijn goed te volgen en de illustraties en afbeeldingen geven waar nodig soms verduidelijking of zoals hierboven al aangegeven, verluchting op de indringende tekst, wat voor kinderen uiteraard zeer welkom is.
Wat zo bijzonder aan dit boek is, is dat het compleet is. Alle ‘basis’ informatie is terug te vinden in dit boek. Het is daarnaast ook gemakkelijk terug te vinden doordat er gebruik is gemaakt van logische hoofdstukken. Wil je bijvoorbeeld iets weten over één specifiek voertuig, dan kijk je bij het hoofdstuk over voertuigen. Ik zeg ‘basis’ tussen aanhalingstekens omdat je een aantal feiten leert die in ‘normale’ geschiedenislessen niet benoemd worden, maar die wel erg interessant zijn. Daarbij zijn er stukjes in het boek met de tekst ‘dit weet jij nu, wat niemand weet’, onwijs leuk gedaan!
Toen het oorlog was, 1939-1945 is een kinder non-fictie geschiedenisboek die eigenlijk elke basisschool (en bibliotheek) in de kast moet hebben staan. Er is ook een versie over de Eerste Wereldoorlog, die nu uiteraard op mijn wenslijstje staat.