Vermakelijk

Demi Stein 21 maart 2025
Recensie werd oorspronkelijk gepubliceerd op mijn blog: https://meerboekenblog.nl/vlucht-703/

In Vlucht 703 gaan een aantal scholieren met hun klas naar een escaperoom in een vliegtuig: een ‘Escape Flight’. In kleine groepjes worden de scholieren onderverdeeld in de vliegtuigen. Iris, Timon en een paar anderen krijgen ‘Vlucht 703’ aangewezen.

In deze Escape Flight is het (evenals in andere Escape Room’s) de bedoeling dat de jongeren zo snel mogelijk de raadsels ontcijferen en uit het vliegtuig komen. De scholieren krijgen twee uur de tijd om een zogenaamde bom te ontmantelen.

Het toffe aan dit uitje is dat er voor deze Escape Flight’s ook daadwerkelijk echte vliegtuigen gebruikt worden, om de ervaring nog leuker te maken. Wanneer de scholieren in het vliegtuig stappen worden ze verzocht om, net zoals anders, plaats te nemen op een stoel en de riemen vast te maken. Time to take off!

Het spel begint en direct neemt de spanning onwijs toe, het vliegtuig gaat namelijk écht de lucht in. Die bom die ze moeten ontmantelen in twee uur? Dat blijkt ook een echte bom te zijn… De scholieren moeten hard samenwerken om te ontrafelen wat er gaande is, waarom dit echt gebeurt en het belangrijkste: hoe ze kunnen voorkomen dat het vliegtuig neerstort.

Vlucht 703 bevat slechts 112 pagina’s dus het is een verhaal waar je doorheen ‘vliegt’… Als lezer merk je snel dat er iets niet in de haak is, waardoor je graag door wil lezen om erachter te komen hoe dit verhaal eindigt. Thijssen heeft een prettige en toegankelijke schrijfstijl. Ze gebruikt taal dat past bij de doelgroep, waardoor dit boek perfect is voor jongeren die dikkere boeken nogal intimiderend vinden. Maar het is ook een goed boek om te lezen wanneer je behoefte hebt aan een kort maar krachtig verhaal!

Vlucht 703 is spannend, avontuurlijk en vermakelijk. Het is een kortverhaal waardoor je er in een middagje ook zo doorheen bent. Het plot vond ik niet bijster sterk of verassend, maar dat vind ik in deze niet zo vervelend aangezien ik me wel vermaakt heb!

Meer recensies van Demi Stein