Alles klinkt anders met jou
Britt heeft al een aantal jaar een weddenschap met haar broer Thijs. Ieder kerstdiner met een andere jongen aan tafel verschijnen. Dit jaar heeft ze nog geen date terwijl de kerst steeds dichterbij komt. Op een feestje leert ze Manuel kennen, die wel wil aansluiten aan de kersttafel. Op het eerste oog zijn ze verschillend, maar al snel blijken ze dezelfde passie te hebben voor muziek. Ze gaan de uitdaging aan mee te doen aan de oudjaars Pubquiz. Hoe vaker de twee elkaar zien, hoe meer ze naar elkaar toe groeien. Maar ze waren beiden toch niet op zoek naar de liefde? En hoe rekenen ze af met hun eigen voorgeschiedenis?
Alles klinkt anders met jou is geschreven vanuit de perspectieven van Manuel en Britt. Hoewel ze in eerste instantie weinig gemeenschappelijk hebben, blijkt al snel het tegenovergestelde en groeien ze al snel naar elkaar toe. Doordat de lezer vanuit twee perspectieven leest, krijg je goed mee hoe beide hoofdpersonen hierin staan en wat dit met hun doet. Manuel heeft last van nog onverwerkt verdriet uit zijn verleden, wat de laatste tijd steeds meer naar de voorgrond treedt. Doordat je ook veel over zijn denkwijze en gevoelens meekrijgt, lukt het goed om hem en zijn beslissingen te begrijpen. De interactie tussen Manuel en Britt wordt op een mooie wijze opgebouwd gedurende het boek. Als lezer leef je met ze mee en ben je benieuwd naar de afloop.
Het boek leest vlot weg door de korte hoofdstukken en wisselingen van perspectief. Alles klinkt anders met jou is een prachtig boek om te lezen met de kerstdagen in het vooruitzicht. Een heerlijke feelgood, waarbij ook serieuze onderwerpen niet worden geschuwd. Hoewel het boek mooi wordt afgerond, hoop ik toch in de toekomst meer te kunnen lezen over Manuel en Britt!