Bonuskind
Wanneer Jet op een ochtend niet in huis is, vermoedt haar vijftienjarige dochter Lies al snel dat er iets is gebeurt. De volgende vierentwintig uur komt er geen teken van leven van Jet. Haar vader en zijn nieuwe vriendin denken al snel dat dit door de geestestoestand van Jet komt, ze zou de scheiding nooit verwerkt hebben. Lies besluit zelf op onderzoek uit te gaan en duikt in de telefoon en laptop van haar moeder. Wat ze daar vindt zorgt voor een zoektocht waar ze steeds dieper in bekneld raakt...
Lies maakt zich al snel ongerust en voelt aan alles dat haar moeder iets overkomen moet zijn. Jet zou haar kinderen nooit alleen laten, toch? Ze besluit op onderzoek uit te gaan. In het boek lezen we vanuit Lies in het heden, wat wordt afgewisseld met fragmenten van Jet uit het verleden. Deze zijn voornamelijk geschreven in dagboekvorm van Jet. Door het perspectief vanuit Jet komen de twee verhaallijnen steeds dichter naar elkaar toe, tot uiteindelijk de ontknoping volgt. Doordat het verhaal vanuit Lies wordt verteld en de fragmenten vanuit Jet geschreven zijn, krijg je van beide personages een goed beeld en krijg je als lezer al snel compassie voor beide vrouwen.
De spanning van het boek zit er al meteen goed in, doordat het verhaal begint met de verdwijning van Jet. Door het onderzoek van Lies en de fragmenten die vanuit Jet geschreven zijn blijft de spanning gedurende het boek continu aanwezig. Los van de verdwijning van Jet en hoe dit tot stand is gekomen krijg je ook veel mee vanuit het heden, waarbij ook de emoties tussen vader en zijn nieuwe vriendin goed zijn beschreven vanuit het tiener perspectief van Lies.
Het boek heeft me van begin tot eind in zijn greep gehouden. Onderwerpen als vermissing, onzekerheid, toxische relaties en rouw komen voorbij. Het plot is zoals je van een psychologische thriller verwacht geschreven, kortom een boek dat je een keer op moet pakken!
Ik ontving dit recensie-exemplaar van uitgeverij Rainbow.