De poppenmeester
Het gebeurt niet iedere dag dat er een man onder de wielen van een trein terechtkomt. Ogenschijnlijk lijkt het op zelfmoord, maar het verhaal wordt vreemder wanneer blijkt dat de man al jaren zijn huis niet uitdurfde. Inspecteur Cara Elliot onderzoekt de zaak en zet al snel haar vraagtekens bij de zelfdoding. Al snel volgen er meer mysterieuze zelfdodingen. Een vrouw die eerst haar dementerende moeder vermoord en daarna zichzelf en een vrouw die voor de tweede keer slachtoffer wordt van een identieke verkrachting. Toeval? Of is er iemand die de slachtoffers de dood injaagt? Lukt het Cara Elliot en haar broer Nate Griffin om de waarheid te achterhalen voor er meer slachtoffers zullen vallen?
De poppenmeester is het derde boek van de Major Crimes serie geschreven door Sam Holland. Eerder verschenen De echoman en De 20. De poppenmeester neemt de lezer mee naar een aantal ogenschijnlijke zelfmoorden. Inspecteur Cara Elliot zet hier al snel haar vraagtekens bij en besluit de zelfmoorden als moord te onderzoeken. Al snel vraagt ze of haar broer en ex-rechercheur Nate Griffin bij de zaak wil helpen. In eerste instantie weigert hij, omdat hij genoeg heeft aan zijn eigen demonen uit het verleden. Wanneer een vrouw die hij kent ook plotseling zelfmoord pleegt, besluit hij zich aan te sluiten bij het onderzoeksteam. Samen met de andere rechercheurs doen ze onderzoek naar de moorden, waarbij de nodige tegenslagen op zowel werk als privé vlak komen kijken.
De poppenmeester is een vlot geschreven verhaal waarbij de lezer door middel van korte hoofdstukken door het boek wordt meegenomen. Door de eerste zelfmoord zit de lezer meteen goed in het verhaal. In dit boek wordt het verhaal vanuit verschillende personages verteld, waarbij er ook steeds meer achtergrond over het leven van de personages duidelijk wordt voor de lezer. Hierdoor ga je bepaalde handelingen beter begrijpen. Wanneer er een nieuwe zelfmoord plaatsvindt wordt er ook een stuk vanuit het perspectief van dat personage geschreven, wat een goede toevoeging is aan het verhaal. Hierdoor krijg je de zelfmoord vanuit verschillende perspectieven mee. De schrijfstijl is beeldend, gedetailleerd en direct. Door de nodige plottwisten wordt de lezer regelmatig op het verkeerde been gezet. De poppenmeester is een vlotte thriller waarbij de lezer regelmatig op het puntje van de stoel zal zitten.
De poppenmeester was het eerste boek dat ik las van Sam Holland. Hoewel het boek goed als losstaand boek is te lezen, wordt er in De poppenmeester regelmatig terugverwezen naar de eerdere boeken. Hierdoor zou ik het zelf aanraden om eerst bij De echoman te beginnen. Hoewel ik nu al wat spoilers weet, kan ik niet wachten om ook de andere boeken van Sam Holland te lezen!
Ik ontving dit boek als recensie exemplaar via HarperCollins
Ik ontving dit boek als recensie exemplaar via HarperCollins