En wat dan liefde is

DeniseM 27 april 2025

Rozemarijn leidt een heel tevreden leven. Ze heeft een hechte vriendinnengroep, ontwerpt maatpakken, en heeft zo nu en dan een leuke avond met een aantrekkelijke man. Natuurlijk op casual basis, want vastigheid hoeft Rozemarijn voorlopig nog niet. Wanneer ze de knappe Magnus ontmoet en hij samen wat lol wil hebben, past dit precies in Rozemarijn haar plaatje.
Wanneer haar beste vriendin Nikita gaat trouwen, vraagt ceremoniemeester Mindel of Rozemarijn wil helpen met het vrijgezellenfeest. Gelukkig klikt het goed met Mindel en worden ze al snel goede vriendinnen, heel goede vriendinnen zelfs! En de date voor de bruiloft, daar is Magnus vast wel voor in! Problemen opgelost, of toch niet...?

Met En wat dan liefde is heeft Lisette Jonkman feelgood weer naar een hoger niveau weten te tillen! Een feelgood waarin je vanaf de eerste pagina wordt meegesleept in de wereld van Rozemarijn. Rozemarijn weet precies wat ze wel (en niet!) wil in het leven en is ook vastbesloten daarnaar te handelen. Dat ze nu bijna de dertig aantikt en niet iedereen meer het uitgaansleven centraal stelt en haar vrienden vaste partners en zelfs kinderen krijgen vindt ze maar burgerlijk. Totdat ze zichzelf ook steeds meer begint af te vragen of er niet meer is dan de wereld waarin ze zich nu steeds begeeft.

Het is een boek zoals je hem verwacht van Lisette Jonkman: humor, feelgood, spice, liefde, vermaak en het boek zit vol verrassingen! En wat dan liefde is, is op een vlotte, luchtige manier geschreven met de nodige humor erin verwerkt. Ik heb dan ook regelmatig hardop moeten lachen om bepaalde scènes of opmerkingen. Naast de luchtigheid en humor is er ook ruimte voor diepgang en serieuze onderwerpen die op een passende manier naar voren komen.

Zowel Rozemarijn als Mindel maken in het boek een groei door, waarbij de groei van Rozemarijn het prominentst in het boek naar voren komt. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik zowel Rozemarijn, Mindel als de hele ‘Katjelam’ groep in mijn hart heb gesloten.

Het oorspronkelijke idee van Lisette Jonkman was om twee novelles te schrijven. In Onweerstaanbaar ging het over Madelief (Rozemarijns zus) en de tweede novelle zou over Rozemarijn gaan. Man, wat ben ik blij dat het niet bij een novelle is gebleven maar een boek is geworden! Het moge duidelijk zijn dat ik enorm van En wat dan liefde is heb genoten. Gelukkig voor mij heb ik nog niet alle boeken van Lisette Jonkman gelezen, en ik kan niet wachten op wat ze in de toekomst nog meer uitbrengt!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beinvloed mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM