Ik zie je overal

DeniseM 20 oktober 2024
4.5 sterren

Kaylee Pierson bekende direct. Ze had achttien mannen om het leven gebracht en de lichamen vervolgens aan haar varkens gevoerd. Over 21 dagen krijgt ze de doodstraf. Frankie Elkin wordt door de advocaat van Kaylee bij haar geroepen. Kaylee heeft een aanwijzing gekregen van haar zusje, die meer dan tien jaar geleden verdween. Kaylee vraagt Frankie undercover te gaan op een afgelegen eiland bij Hawaï om uit te zoeken wat er is gebeurd en waar haar zusje nu is. Behalve Kaylee en de advocaat weet niemand dat ze naar het eiland  gaat en kan ook niemand haar helpen als het misgaat...

Ik zie je overal is het derde deel van de Frankie Elkin serie. Eerder verschenen Voordat ze verdween en Een stap te ver. Het boek is opzichzelfstaand te lezen. In Ik zie je overal lezen we vanuit Frankie, die undercover naar een afgelegen eiland in Hawaï gaat om informatie te verzamelen over Kaylee's  verdwenen zusje. Al snel merkt ze dat iedereen op het verlaten eiland zijn of haar geheimen heeft en gebeuren er mysterieuze dingen. Frankie vindt steeds meer puzzelstukjes die haar informatie geven over het eiland en Kaylee’s zusje.

Het is een vlot geschreven verhaal waar je door de proloog meteen inzit. De proloog is vanuit Kaylee geschreven en neemt je meteen mee in haar gedachtegang. Daarna lezen we vanuit Frankie, die als hobby het opsporen van vermiste personen heeft. De vraag van Kaylee wekt Frankies interesse en ze besluit akkoord te gaan met de opdracht. We lezen over de reis van Frankie naar het eiland en alles wat ze daar meemaakt. Het eiland is beeldend omschreven, waardoor je je als lezer goed kan inbeelden hoe tropisch het eruit moet zien. Toch voel je ook al snel dat niet alles is zoals het lijkt. Waar je aan het begin van het boek al een aantal vraagtekens hebt, komen er gedurende het boek meer vraagtekens bij. Uiteindelijk komt alles samen in een verrassend plot. Erg knap hoe Lisa Gardner de puzzelstukjes in elkaar heeft weten te leggen!

Ik zie je overal was mijn eerste kennismaking met Lisa Gardner, maar zeker niet de laatste. Ik hoop dat er nog vele delen in de Frankie Elkin serie zullen volgen.

Meer recensies van DeniseM

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder met zijn kenmerkende warmte, scherpzinnigheid en humor.

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.

Parijs 1942. Miri ontsnapt aan een razzia en komt terecht op het platteland. Op een nacht krijgt ze een gevaarlijke missie. Slaagt ze erin om zowel haar eigen leven als dat van anderen te redden?