Tweede wereldoorlog anders belicht
Hetty woont samen met haar ouders en broer in Leipzig. Haar vader is een hoge ss officier en gelooft in de ideologie van Hitler. Hetty is hier ook van overtuigd. Al brokkelt dit geloof in deze ideologie steeds meer af, als haar verboden liefde met Walter steeds sterker wordt. Samen komen ze voor grote uitdagingen te staan.
In dit boek volgen we Hetty die worstelt met de ideologie die haar worst opgedrongen. Het boek gaat hier in het begin ook erg op in en maalt dat het verhaal echt op gang moet komen. Dat in combinatie met de lange hoofdstukken is dit wel even doorheenkomen. Vanaf ongeveer de helft van het boek komt er meer vaart en spanning het verhaal en wordt je als lezer meegenomen in het verhaal.
Het verhaal opzich is zeer goed. Het belicht een andere kant van het verhaal rondom de tweede wereldoorlog. Hoe als jonge nazi meisje te leven in een wereld vol haat en dat ook hier twijfels zijn. De liefde die zij voelt voor Walter laat zien hoe onvoorwaardelijk de liefde is en dat je alles op alles zet om bij elkaar te kunnen zijn.
Al bij al een goed verhaal, maar een verhaal waar wel meer vaart in mocht zitten. Dit maakt dat ik het boek 3 sterren geef.