Langdradig begin, goed einde
Een jonge vrouw in Limburg raakt zwanger, terwijl ze ongetrouwd is. Ze bevalt van een tweeling die ze van haar ouders met pijn in haar hart moet afstaan. De tweeling wordt daarna van elkaar gescheiden en weten niet van elkaars bestaan. Als één van de tweeling 21 wordt krijgt ze van haar ouders te horen dat ze de helft is van een tweeling. Daarna begint een zoektocht naar elkaar en dan naar hun gemiste verleden.
De onbedoelden is een roman over een zoektocht naar wie aan en annemarieke zijn en hoe het zit met hun verleden. Het boek begint bij de tweeling die wordt geadopteerd en wordt daarna voornamelijk vanuit het perspectief van Aaf verteld. Aaf krijgt te horen dat ze een tweelingzus heeft en probeert contact te leggen. Dit deel van het verhaal is niet boeiend en zelfs saai. Dit is tot ongeveer het helft van het boek, vanaf hier wordt het beter en zit er meer spanning in het verhaal. Je wil graag verder lezen om erachter te komen of ze hun doel halen.
Of het nou een pageturner genoemd kan worden?
Het boek begon slecht en langdradig, maar dit werd beter en ook een goed verhaal. Wat nog wel een aspect was die vervelend was, dat er af en toe benoemd werd dat de verteller bijvoorbeeld een keuze moest maken. Dit haalde mij uit het verhaal.
Al bij al krijgt het boek 3 uit 5 sterren.
Of het nou een pageturner genoemd kan worden?
Al bij al krijgt het boek 3 uit 5 sterren.