Intelligente thriller bomvol actie
Het verhaal
Jim Matteos is een geheim agent en hij ziet het leven niet meer zitten. Als hij in zee raakt, wordt hij door de zeilster Lauren uit zee gehaald. Lauren vertelt hem over een Vicarius Genootschap, zij willen een nieuwe wereldorde creëren.
Jim werkt inmiddels voor de nieuwe president van Amerika, Julia Davenport. In haar opdracht probeert hij tot de organisatie door te dringen, maar dat is lastig omdat het genootschap in het geheim opereert.
Als Jim steeds meer informatie verzamelt, komt hij onverwacht ook meer te weten over zijn eigen verleden.
Beoordeling
Dit is het derde deel over geheim agent Jim Matteos en stelt zeker niet teleur.
Het boek is een intelligente thriller bomvol actie.
Vanaf het begin wordt je in een spannend verhaal gezogen en de rem wordt zeker niet ingedrukt.
Het personage van Jim Matteos is geweldig. Hij is een stoere man, die nergens voor terug deinst. Maar aan de andere kant is het ook een man met een klein hartje. Dat maakt hem zo levensecht.
Era Richmen is het pseudoniem van Eric Bakker, hij heeft een fijn schrijfstijl waardoor je wilt blijven lezen. Het verhaal is filmisch beschreven, waardoor je alle gebeurtenissen zo op je netvlies voorbij ziet komen.
Het slot was spannend en bevat onverwachte plotwendigen, maar voor mij was het verhaal te snel afgelopen. Het einde had best wat meer uitgerekt mogen worden en meer actie mogen hebben.
Op de omslag is een man (Jim) te zien met een wapen en zee. Dit is een mooie verwijzing naar het verhaal.
In het dankwoord wordt een verwijzing gemaakt naar deel 4, daar word ik erg blij van. Want na dit deel wil ik nog meer te weten komen over Jim Matteos en zijn avonturen.
Beoordeling
Dit is het derde deel over geheim agent Jim Matteos en stelt zeker niet teleur.
Het boek is een intelligente thriller bomvol actie.