Krankzinnige thriller
Dit verhaal was bloedstollend en bizar. Soms vraag ik me af hoe sterk je verbeeldingsvermogen moet zijn om zo'n krankzinnige thriller te kunnen schrijven. Maar eerlijk is eerlijk: Samuel Bjørk doet dit enorm goed, want ik wilde tijdens elke vrije minuut dit verhaal verder lezen.
In het tweede deel van de serie over Holger Munch en Mia Krüger lijkt een tienermeisje ritueel vermoord te zijn. Mia haar bijdrage is cruciaal, maar ze worstelt nog altijd met suïcidale gedachten en een verslaving. Zodra een filmpje via een hacker opduikt, wordt het verhaal rondom de moord misselijkmakend. Wat opvalt aan het filmpje? De persoon die zich heeft verkleed als uil. De doodsvogel.
Het verhaal begint met verschillende verhaallijnen, wat vooral aan het begin wat verwarrend kan zijn. In de loop van het boek raken de verhaallijnen verstrengeld. Door de verschillende inzichten dacht ik als lezer meer te weten dan Munch & Krüger. Alleen werd ik vaak op het verkeerde been gezet. Juist door die onzekerheid en de spanning bleef ik verder lezen. Het was soms zo spannend dat ik het liefst een paar bladzijden aan gedachten wilde overslaan.
Tot het eind was deze thriller meeslepend. Regelmatig zie je in series een overlap met de eerdere boeken, maar deze verhaallijn heeft niets weg van Ik reis alleen. Alleen de personen dragen dezelfde problemen met zich mee.