Heel fijn boek om te lezen in de aanloop naar de feestdagen
Na het lezen van dit verhaal kan ik maar tot een conclusie komen: ik wil ook wonen op de Aletta Jacobsstraat. Zoals het spreekwoord luidt: beter een goede buur dan een verre vriend.
Dit verhaal is knus, lief en van alledag. Het aftellen tot kerst is begonnen en Amber oppert om met alle buurvrouwen kerstavond te vieren. De reacties van de verschillende buren geven een goed beeld van de werkelijkheid. Sommige personen staan te springen om de feestdagen gezamenlijk door te brengen en sommigen hebben er niet zoveel zin in. Dit kan verschillende oorzaken hebben: mentale klachten, gemis of op de centen moeten letten. Dit zien we in het 'echte' leven ook. Erg knap hoe verschillende onderwerpen in een redelijk kort verhaal worden aangestipt en heel leuk om dit te lezen vanuit diverse optieken.
Als je ook altijd geniet van kerstavond op de bank met All You Need Is Love van Robert ten Brink, dan sluit dit boek goed bij je wensen aan.
Soms is het grootste cadeau om voor jezelf te kiezen en op je strepen te staan. Ook als het geen kerst is.
Ik zeg: cheers op een Pak(je) van mijn hart!
Ik zeg: cheers op een Pak(je) van mijn hart!