Romance in Amsterdam anno 2025
Red flags is een heerlijke en hedendaagse roman met een vleugje drama. Dit boek geeft een inkijkje in de dating scène van Amsterdam. En als kers op de taart speelt dit verhaal zich deels af in een vijfsterrenhotel. Na het lezen van dit boek weet ik één ding zeker: ik wil meer romances in hotels.
Robin Venn heeft een vlotte pen, waardoor ik het boek in een zit uitlas. De schrijfstijl is geheel anno nu en de personages zijn een weerspiegeling van de gemiddelde twintiger in Amsterdam, namelijk: hip en modern. Bij Sam, de hoofdpersoon, merk je dit bijvoorbeeld aan haar doen en laten, maar ook aan haar woordkeuzes. Er komen namelijk wat Engelse woorden in haar taalgebruik voor. Dit heeft niet mijn voorkeur, maar het past bij het boek.
Daarnaast is het verhaal speels door de berichten en de spraakmemo’s. Ik vind dat beide iets toevoegen aan het hedendaagse en dit komt mede door de vormgeving ervan.
Red flags is vermakelijk, onverwachts en creatief. Tussen het liefdesverhaal door spelen ook thema’s zoals vriendschap, ziekte, social media en jezelf leren kennen een rol. Dit vind ik knap gedaan in de 188 pagina’s die het boek lang is.
Eerder realiseerde ik me niet dat een hotel de perfecte setting voor een opbloeiende liefde is. Want wat dacht je van elkaar tegenkomen in het zwembad? Of in de lift? Heer-lijk! Ik pleit voor meer liefdesverhalen in hotels, zoals een enemies to lovers tussen een piccolo en een hotelgast.