Tussendoortje in lijn met Bridgerton
Suiker & schijn brengt je terug naar de 19e eeuw in het Verenigd Koninkrijk. Lady Cordelia is een onafhankelijke vrouw en dit wil zij graag de rest van haar leven blijven. Een huwelijk is daarom ook niets voor haar. Desondanks staat Cordelia’s broer erop dat ze dit jaar haar debuut maakt in Londen. Cordelia weet wel beter en zorgt ervoor dat ze een verstandshuwelijk kan sluiten met de baron van Stafford. Alleen is niets wat het lijkt..
Wat mij betreft kan dit ‘tussendoortje’ zo worden toegevoegd aan het rijtje Bridgerton en de verhalen over het Vogelhuis. Suiker & schijn is vermakelijk door de ingewikkelde liefdesrelaties, de dreiging van een dief en hoe de personages met zichzelf en hun gevoelens omgaan. Ook onderwerpen zoals kinderarbeid en liefdadigheid komen aan bod.
Ik vind het knap hoe de auteur de verschillende onderwerpen en personages goed tot uitdrukking laat komen in een korter verhaal.
Ik ben zelfs nog wat wijzer geworden over de (oude) Nederlandse taal en heb nieuwe woorden geleerd.