Een roman met een flink scheutje mystery!
Verdachten is een combinatie van een roman met een flink scheutje mystery. Ontzettend boeiend en leuk!
In Verdachten volgen we het leven van Theodora Morgan. Ze is een succesvolle zakenvrouw uit Parijs. Haar afgelopen jaar is getekend door de ontvoering van haar man en zoontje.
Onderweg naar NYC zit Theo in hetzelfde vliegtuig als Pierre de Vaumont. Hij is een vaag figuur met veel connecties in de ‘onderwereld’. CIA-agent Mike krijgt Pierre en Theo in het vizier. Mike is geïntrigeerd door Theo, maar dat is geen reden om haar te laten volgen..
Het was een tijdje geleden dat ik een boek met een alwetende verteller las. Eerst moest ik even wennen, maar al snel merkte ik de lol ervan. Je weet meer dan de hoofdpersonen. Ook de kant van enkele bijrollen werd op een goede wijze belicht: net genoeg dat het interessant blijft. Hierdoor waren deze karakters minder ondergeschoven.
In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals verlies, hoop, ondernemen, geheime diensten en wraak. Theo dient om te gaan met verlies en probeert haar leven weer op te bouwen na de ontvoering. Ze focust zich vooral op werk. Ik kon het waarderen dat het om een succesvolle zakenvrouw ging. Door de ontvoering en alles erom heen bleef het verhaal spannend, omdat ik wilde weten wie het heeft gedaan en/of Theo veilig was. Dit heeft de auteur heel goed gedaan!
Daarnaast vond ik het interessant om iets meer te weten te komen over geheime diensten en de samenwerking ervan.
Dit verhaal is bruut wat betreft de ontvoering, maar ook lief wat betreft het liefdesverhaal dat ontstaat. Het boek belicht hoe kwestbaar je kan zijn als je rijk bent. De boodschap van Danielle Steel lijkt ‘geld maakt niet gelukkig’ te zijn.