Overzichtelijk hulpmiddel voor iedereen die schrijft
Schrijven is soms moeilijker dan je denkt, want vooral in deze wereld wordt zoveel wat eerder besproken zou worden in een appje of tekst gedeeld. En dat kan dan weer verkeerd gelezen worden of niet gelezen worden omdat het zo langdradig is.
Marcel Lemmers legt in 101 regels uit hoe jij jouw teksten zo kunt schrijven zodat het prettig en duidelijk is om te lezen. Hij begint daarbij eerst bij de basis, controleer je spelling, maak niet te lange zinnen en gebruik korte woorden. Later in het boek komen er nog maar kanten van het schrijven aan de beurt waar veel mensen in eerste instantie niet aan zullen denken. Hij geeft hierbij tips zoals: “Hou je lezers aangehaakt.” Of “koester uitdrukkingen”
Hij gebruikt bij zijn tips een duidelijke indeling van het boek en leuke, sprekende voorbeelden. Ik vergeet nooit meer waarom Brabant vorig jaar het kanariepietje van Nederland was…en waarom er voor deze vogel is gekozen en hoe je je lezers laat weten waarom je voor een kanarie hebt gekozen en niet voor een roodborstje.
Er staan verschillende oefeningen in het boek die helpen om de tips toe te passen.
Gelukkig kun je tijdens het schrijven een tip snel opzoeken want die staan voor in het boek.
Als je bgrpt wat ik bedoel is een duidelijk, overzichtelijk hulpmiddel dat tegenwoordig bij de computer ligt als ik weer aan het schrijven ben.