De plottwist komt op het goede moment e
Tamara Geraeds is bekend als auteur in diverse genres en voor verschillende leeftijden. Ze wil haar lezers graag een belangrijke boodschap meegeven.
Eerdere titels van haar zijn onder andere Echo en kwelling en onlangs bracht ze een novelle uit, Vakken van wraak. Naast boeken schrijven houdt ze zich bezig met haar eigen tekstbureau Charizma en is ze freelance docent. “Hoewel ik het gevoel heb dat iemand me bekijkt is er geen levende ziel te bekennen.” Een zwerfster, Maud, krijgt een kans op een dak boven haar hoofd en een salaris als ze een opdracht voor iemand uitvoert.
Ze grijpt de kans met beide handen aan en maakt het zich comfortabel in het oude bedrijfspand van Paul Ze blijkt daar niet alleen te wonen en na een gruwelijke ontdekking voelt ze zich niet veilig. Haar nieuwe situatie zorgt er wel voor dat ze beter voor zichzelf kan zorgen én iets voor de maatschappij kan betekenen. Als is het niet de manier waarop het hoort en mag. Het goede gevoel dat ze heeft wordt al snel getemperd door de bemoeienis van haar medebewoner. Heeft ze het wel goed gezien? Geraeds is onder lezers bekend als thrillers waarin ze niet schuwt om in detail te treden en waarin ze een mooie boodschap weet te verwerken. De lucifers op de cover is er daar een van waar de lezer pas na de laatste bladzijde de bedoeling van begrijpt.
Ze weet de personages in dit boek gelijk goed neer te zetten, met de overeenkomsten en verschillen. Iedereen zal meeleven met de zwerfster die door de schuld van anderen op straat terecht is gekomen. Zelfs als ze dingen doet die wel heel ver gaan maar dat is toch te verantwoorden want hij verdient het toch om te sterven. Toch? Maud maakt als persoon een groei door die goed wordt weergegeven, van zwerfster naar zelfstandige en sterke vrouw die voor anderen en zichzelf opkomt. Daarnaast is er Paul die een beetje vaag blijft met een reden. Het voegt wat mysterie toe aan het verhaal omdat zijn drijfveer toch wat onduidelijk is. Het verhaal lijkt om hun tweeën te gaan maar er is ook een derde persoon aanwezig, zij het in de schaduwen van het kantoorpand.
Dit pand is een locatie die voor Geraeds en de hoofdpersonen voor een uitdaging plaatst. Zoveel mogelijkheden. Die derde persoon, zijn verhaal wordt afgewisseld met dat van Maud en dat voegt een sinister laagje en een stukje verbreding van het verhaal toe. Dat maakt dit boek heel bijzonder. Maatschappelijke problemen die dagelijks het nieuws halen worden in dit verhaal bijeen gebracht. De totale ommezwaai in het verhaal waardoor het een Downstairs Upstairs karakter krijgt in een huis zoals menigeen kent van bepaalde series geeft het verhaal een onverwachte wending, Terwijl Maud hier een dubbelleven leidt neemt de spanning toe.
Door de gebeurtenissen hierna tot in de kleinste details te vertellen neemt Geraeds de lezer mee in een nieuw kat – en muisspel. Het vertrouwen in de nieuwe mannen in haar leven groeit en wordt meerdere keren gebroken. De plottwist komt op het goede moment en laat de lezer in bewondering achter! Wat een schrijftalent!