Diane Kooistra 26 februari 2025
Saskia Kokkeel deed mee aan de Magische Zomer schrijfwedstrijd en won een boekcontract met haar novelle De Boekenwurm. Ze woont net als ik in Hengelo en heeft een nieuw tussendoortje geschreven.

Over De boekenwurm schreef ik:
“Het is lekker vlot geschreven en niet alleen gericht op de hoofdpersoon.”

In Hart voor een hippie vertelt Saskia het verhaal van Tess. Tess heeft het goed voor elkaar, een rijke vriend die ook haar baast is en ze woont net samen. Dat alles raakt ze kwijt door een appje. Hij maakt het uit met een appje en verdwijnt van het toneel. Gelukkig is daar Wouter, de neef van haar ex maar die past totaal niet bij haar.
Tess begint opnieuw en vindt haar weg op een onverwachte plek waar ze opnieuw moet gaan ontdekken wie ze is en vooral wat of wie wil ze…

Tess overkomt iets wat veel vrouwen in de dagelijkse realiteit of in romans al is overkomen. Herkenbaar voor velen en het geeft een opening naar misschien wel onverwachte gebeurtenissen. De kracht van dit verhaal zit in de schrijfstijl van Kokkeel. Gewoon heel puur. Kokkeel laat, net als in De boekenwurm, zien dat niet alleen vrouwen worstelen met gevoelens en twijfels. Mannen hebben dat ook.
Gelukkig is er ook ruimte voor enige humor want in een van de personages zie ik gewoon Monique uit Winter vol liefde voor me, zonder hondjes maar met accent.
Het zijn toegankelijke personages en diegene waarbij dat niet meteen naar voren komt ziet de lezer een duidelijke groei in de persoon zelf.
Samen met de mooie beschrijving van een van Nederlands mooiste plekjes is dit een heerlijk tussendoortje om gelezen te hebben.

Meer recensies van Diane Kooistra