Een heerlijke Kerstroman

Diane Kooistra 05 januari 2025
Toen de Cozy & Crime schrijfwedstrijd van De Verhalenfabriek voorbijkwam, twijfelde ze geen moment. Het resultaat: de feelgood novelle Hartje herfst. Nora’s schrijfstijl is te omschrijven als lekker leesbaar, met een vleugje humor. Voor elk seizoen heeft ze een boek geschreven. Na Hartje zomer volgde de herfst en nu de winter.

Over Hartje herfst schreef ik
“Een feelgood in echte herfstsfeer en alvast een mooie Kerstgedachte.”

In elk deel van deze serie volgen we de hoofdpersonen die we in elk deel wat beter leren kennen. Het is winter en het wordt tijd om de winkel te versieren. Laat Lizzy hier nu een hekel aan hebben. Gelukkig kan haar vriendin zich hierin enorm uitleven. Ondertussen komt er een nieuwe uitdaging, Bram neemt een oud studiegenootje aan voor de ijsbaan. En die is knap!! Door haar nare ervaring in het verleden is Lizzy heel onzeker en dat wordt zo erg dat zelfs haar relatie met Bram gevaar loopt.

Nora Schenk heeft een heerlijk winters kerstverhaal geschreven dat naadloos aansluit op de andere delen. De personages zijn aardige mensen die best onzeker kunnen zijn en er worden kort maar krachtig ook diepere thema’s licht aangetikt. Een van de voorbeelden is of Ikram, die Moslim is en gek op Kerst haar man zover zal krijgen om toch Kerst te vieren. Of ouders/ouderen die ziek worden, en dan de relatie met Bram die een deukje krijgt..of niet?
Hoewel de reacties soms iets te emotioneel lijken te zijn passen ze perfect in deze Kerstige feelgood!
Mocht je de andere delen een poosje geleden gelezen hebben dan is dat geen probleem, Schenk legt genoeg uit om het verhaal te kunnen blijven volgen. De winter was heerlijk verwarmend om te lezen, we kijken uit naar de lente

Meer recensies van Diane Kooistra