Diane Kooistra 16 april 2025
Nora Schenk is gek op social media, was in het verleden logopedist en is nu freelance tekstschrijver en heeft haar eigen tekstbureau, Deze serie is haar debuut bij De verhalenfabriek.

In hartje zomer leren we de mensen die we in Hartje herfst al hebben ontmoet nog beter kennen.
De moeder van Lizzy komt over uit Frankrijk en haar vader is er niet bij. Ze zijn allebei nogal vaag over de reden en dat maakt dat Lizzy zich suf piekert over wat er aan de hand is.
Daarnaast is er iets aan de hand met de beste vriendin van Lizzy en trekt haar nieuwe relatie dat wel allemaal?

In dit deel is er wat meer interesse in de hoofdpersonen, gemerkt wordt dat Lizzy echt kan overdenken en piekeren maar toch alles doet om zichzelf te blijven. Ook haar vriendin Ikram krijgt het voor de kiezen. De reden waarom zal de lezer ook niet ongevoelig laten.
In dit deel komt het thema intolerantie hierin naar voren en dat is mooi. Het geeft een stukje diepgang. Een ander thema is de zorg voor ouder wordende ouders. En dat doen beide hoofdpersonen heel erg goed.
Wat wel opvalt is dat problemen best snel opgelost kunnen worden als ze maar bespreekbaar worden gemaakt, maar dat is voor Lizzy best lastig als het gaat om haar ouders. Gelukkig staat ze er niet alleen voor.
En zo past dit verhaal prima in deze serie waarbij hoofdpersonen steeds meer eigen worden voor de lezer. Een heerlijk vervolg van Hartje Herfst en een mooi voorloopje voor Hartje Winter.

Meer recensies van Diane Kooistra