Broergeheim
Dit boek is als boek gekozen voor de Heel Nederland leest junior 2024 campagne. Deze campagne loopt van 1 t/m 30 november 2024
Aangezien het boek al beschikbaar is op Passend Lezen heb ik bedacht om er al mee te beginnen. Ik wist niet zeker of dit een boek voor mij zou zijn dus heb ik er voor gekozen om dit boek te gaan luisteren in de auto van en naar mijn werk. Daar is die erg geschikt voor. Het boek was goed te volgen en ik had niet het gevoel dat ik echt stukken miste. Toch blijft mijn voorkeur om mee te lezen met gesproken boeken.
Het boek bestaat alleen uit briefen wat in het begin even wennen is. Wel erg leuk bedacht. Het verhaal in het begin vond ik een beetje gek vooral omdat je niet weet wat er met Stefan is gebeurd. In de loop van het boek ga je hier wel achter komen en vind ik er een mooie boodschap in zitten. Mooie personages neergezet. Voor mijn een prima boek voor tussendoor.
Flaptekst:
Hoi Stefan,
Wat ik tegen je wil zeggen: BEL MIJ.
Ik geloof er niks van dat je mij niet wil spreken.
Zo ben jij niet.
Wat als je broer plotseling verdwijnt? Joeri overkomt het. Hij verhuist met zijn ouders en in het nieuwe huis is zelfs geen kamer voor Stefan. Joeri mist zijn broer verschrikkelijk. Hij weet niet eens waar zijn broer is en niemand wil het zeggen. Daarom schrijft hij brieven. Als Joeri een schokkende ontdekking doet, wil hij stoppen met broer zijn. Maar kan dat?
Algemene beoordeling: 3 sterren
Flaptekst:
Hoi Stefan,
Wat ik tegen je wil zeggen: BEL MIJ.
Ik geloof er niks van dat je mij niet wil spreken.
Zo ben jij niet.
Algemene beoordeling: 3 sterren