Ontroerend mooi pareltje.
De Engelse Clare Leslie Hall is romanschrijver en journalist. Ze publiceerde twee thrillers onder de naam Clare Empson,
‘Als scheuren in de aarde’ is haar romandebuut en is een internationaal succes: het verschijnt in meer dan 50 landen. Ook de filmrechten zijn inmiddels verkocht aan de makers van ‘Where the Crawdads Sing’ (Daar waar de rivierkreeften zingen)
Beth leidt een rustig leven met haar man Frank op een schapenboerderij in het Engelse Dorset.
Aan die rust komt een einde wanneer Gabriel Wolfe weer terugkeert in het dorp, samen met zijn zoontje Leo.
Gabriel was Beths jeugdliefde en door Leo wordt Beth herinnerd aan haar zoontje Bobby, dat zij en Frank een aantal jaren geleden hebben verloren.
Beth zoekt weer toenadering tot Gabriel en merkt dat haar gevoelens voor Gabriel nog niet over zijn.
Dit zorgt voor spanningen in het dorp en haar huwelijk, die zelfs zullen resulteren in een moord.
Hall weet de lezer al door de eerste zin ‘De boer is dood, hij is dood en iedereen wil weten wie hem vermoord heeft’ nieuwsgierig te maken.
Het boek is prachtig opgebouwd en de lezer blijft geboeid door de verschillende tijdlijnen en plottwists.
De manier waarop de auteur de thema’s liefde, verlies, verdriet en keuzes heeft weten neer te zetten is knap.
Een prachtige roman met een vleugje spanning is het resultaat geworden dat je als lezer niet onberoerd laat.
Ik lees zelden e-books, maar doordat wij dit boek voor de leesclub vooruit mochten lezen en het nog even duurde voor de fysieke boeken er waren, ben ik toch maar gestart met het e-book op mijn mobiel.
Binnen een paar uurtjes had ik het uitgelezen dus dat is de verdienste van de auteur.
Pas nadat je het boek uithebt en het laat bezinken, besef je pas echt goed hoe indrukwekkend en mooi dit boek is.
Een mooie filmische schrijfstijl heeft de auteur en dat de filmrechten zijn verkocht voor dit romandebuut is dan ook terecht.
Aanrader voor mensen die ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ mooi vonden.
Ik waardeer het dan ook met 5*
Met dank aan de leesclub van Ilona (Zin in Feelgood) en uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.
Aanrader voor mensen die ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ mooi vonden.
Ik waardeer het dan ook met 5*