Perfecte Resten
Helen Fields is voor mij een onbekende schrijfster. Ze is als advocaat werkzaam geweest en is pas later gaan schrijven.
Er zijn inmiddels al meerdere delen (in het engels) verschenen over het duo Luc Callanagh en Ava Turner, beide werkzaam bij de Schotse politie.
Perfecte Resten is het eerste boek dat is vertaald in het Nederlands.
In het verhaal lopen 2 zaken. Luc Callanagh wordt op de zaak gezet waarbij twee vrouwen worden ontvoerd. Ava Turner krijgt de zaak waarbij baby’s worden achtergelaten in het park. Uiteindelijk hebben deze 2 zaken met elkaar te maken. Dit is goed in elkaar gezet door de schrijfster.
Je begint gelijk vanuit het perspectief van de moordenaar als hij bezig is op het plaats delict. Hierdoor weet je vanaf het begin wie de moordernaar en ontvoerder is. Een gestoorde man die gruwelijke dingen doet. Dit wordt ook beschreven waarbij je soms echt zit te gruwelen.
Het volgende hoofdstuk wordt beschreven vanuit Luc Callanagh en zo wordt dit steeds afgewisseld. Hierdoor krijg je een goed beeld van alle personages.
Het boek is vanaf de eerste bladzijde spannend. Je wordt echt in het verhaal meegenomen en telkens krijgt het verhaal weer een andere wending. Zo komt er iemand uit Luc’s verleden weer terug in het verhaal maar ook dit is weer in het belang van de ontknoping. Op het einde van het boek gaat het ineens snel, maar dat is niet storend.
Kortom: Perfecte resten is een goed opgebouwde en spannende thriller die een mooie basis is voor de serie met Luc en Ava in de hoofdrollen.
Ik ben blij dat ik het heb mogen lezen!
Perfecte Resten is het eerste boek dat is vertaald in het Nederlands.
Ik ben blij dat ik het heb mogen lezen!