Poëtisch verhaal van een vlucht

Karin 20 juli 2019
Het verhaal van de vlucht van bijenhouder Nuri en zijn vrouw vanuit Syrië naar Engeland is fictief. Maar het verhaal is met zoveel kleur en liefde verteld, dat het echt tot leven komt. De periode voor de oorlog komt aan de orde, in een wereld die in zekere zin zo simpel is dat het zich wel in een ver verleden lijkt af te spelen. De vlucht, die het moeilijk maakt jezelf te blijven en hoop te houden. En het soms onbarmhartige leven van nieuwkomers in Engeland.

Het verhaal wordt niet in chronologische volgorde verteld. In het begin is dit een beetje verwarrend, maar tijdens het lezen heb ik er geen last van gehad. Het boek is in heldere taal geschreven. De overgangen van heden naar verleden zijn prachtig. Het heden eindigt met een woord of aantal woorden, die de start vormen van een stuk uit het verleden.

Het boek is persoonlijk, de thema's universeel. Hoe houdt je hoop, als je bijna alles kwijt bent, inclusief je gevoel van eigenwaarde? In dit boek is een belangrijk verhaal op prachtige wijze verteld.

Meer recensies van Karin