Waarom willen we soms liever in een wereld leven die niet echt is.
Waarom willen we soms liever in een wereld leven die niet echt is. Die afwijkt van de realiteit. Waar we er anders uitzien dan in het echte leven. Is dit te begrijpen voor mensen die dit niet hebben? Kan je verliefd worden op een Avatar en de realiteit uit het oog verliezen? De familietrofee is een heel goed geschreven boek. Het heeft me erg verbaasd. De snelheid waarmee je het leest komt door de gebeurtenissen die elkaar opvolgen en de spanning die er hangt. De spanning van in Mundis komen, de zaken met Charles en het verborgen houden voor Melanie.
Björn Joos heeft met De Familietrofee een heel goed debuut geschreven. Hij heeft zijn personages en situaties overtuigend uitgewerkt. Het voelt als een doodnormaal leven wat bij mij in het dorp plaats zou kunnen vinden. Voor elke lezer zit er waarschijnlijk wel iets herkenbaars in het boek zoals de relatie met de schoonouders, het leven in een dorp, de realiteit willen vermijden en de kinderwens. Ik heb genoten van dit boek. Het is ook leuk dat je vanuit David, Melanie en Lauren leest. Zo kom je van iedereen meer te weten uit verschillende hoeken. Het geeft een groter beeld in de situatie en houd het ritme enorm in het verhaal.