Vlot verhaal met vele plottwists

Dorien89 12 oktober 2024
Het boek start met een zeer intrigrerend verhaal, een soort legende. Maar wat is de juiste waarheid? Kit McDeere wil deze als verzorgster van een zogenaamde moordenares die niets meer kan buiten haar linkerhand bewegen maar al te graag ontdekken en gaat hiervoor heel ver.
Dankzij een typemachine en de nog werkende linkerhand van Lenora Hope wil ze haar verhaal kwijt aan Kit, die haar nieuwe verzorgster is na de zoveelste in rij. Je leest enerzijds delen vanuit het standpunt van Kit geschreven en delen vanuit Lenora Hope die getypt werden door haar om haar verhaal te doen. Deze delen geven het boek echt de juiste opbouwende spanning die ik in een boek verwacht.
In het deel van Kit komen strofen voor uit een liedje die door kinderen worden gezongen over de vroeger gebeurde woorden. Maar kloppen deze woorden wel? Wat is hiervan waar? Deze strofes geven voor mij ik het begin zeker wel een meer creepy & mysterieus gevoel.
Het boekt neemt je ook helemaal mee in het verhaal. Ik had ook vaak het gevoel dat ik zelf door het huis Hope’s end liep en perfect voor mij zag hoe alles eruit zag.
Op het einde ga je echt van de ene in de andere plottwist. Als je denkt ‘nu hebben we het gehad’, denk dan nog maar eens 2 keer na!

Meer recensies van Dorien89