Aangrijpend thema
Het begin startte al gelijk spannend en naar mijn gevoel heel realistisch. Een situatie waarin velen volgens mij zich bevinden en dat maakt ook voor mij dat het thema mij direct aangrijpt en boeit. Een thema waarin fysiek geweld met een partner heel sterk aanwezig is.
De verhouding in het boek tussen Rose & Dennis zit duidelijk niet goed. Dennis heeft een zekere macht over Rose en laat dit fysiek en mentaal sterk voelen aan haar. Wanneer Rose dan toch de stap zet ontmoet ze Ryan. Maar is Ryan wel zijn echte naam?
Verschillende keren dacht ik ‘lap ze komt weer helemaal in datzelfde zootje terecht’. Ik kon maar geen hoogte nemen van Ryan en zijn mood swings. Hij heeft overduidelijk iets te verbergen, is hij hetzelfde als haar ex?
Ik vond het wel knap om te zien dat Rose sterker en sterker naar voren komt en alsnog haar mening durft zeggen ondanks alles wat ze heeft meegemaakt.
Door de spanning tussen Rose & Ryan en al zijn mood swings en mysterieus gedoe had ik gedurende het hele boek een zekere spanning over mij, een spanning waardoor ik wou verder lezen. Gelukkig leest het boek enorm vlot.
En dan komt Dennis weer in beeld. Een fijne plottwist op het einde maar wel een open einde waardoor je voelt dat er een vervolg komt. Ik kan al niet wachten om verder te lezen met deel 2 en kijk er enorm naar uit dat ik mag meedoen met de blogtour hiervan.