Te weinig thriller
De World of Thrillers Boekenclub is onwijs leuk om te doen! Dit keer was het tijd voor Een mooie dood van Charles den Tex.
Cafehouder Harm van Gastel is een gelukkig man. Hij heeft een mooie vriendin, Imane, en een goedlopend café in Amsterdam. Aan dit geluk komt abrupt een eind als hij op een nacht zijn vriendin dood aantreft in het café. Zij blijkt vermoord en Harm is de hoofdverdachte.
Harm weet een ding zeker, hij is niet de dader. De politie is een andere mening toegedaan en blijft hem keer op keer ondervragen en zijn café wordt grondig onderzocht.
De titel en synopsis beloven een goede thriller te worden. Uiteindelijk vind ik dit boek niet in de categorie thriller thuis horen. Het begin van het boek zeg een goede sfeer neer, dat komt enorm duidelijk over. De spanning mist in dit hele verhaal wel enorm, iets wat ik wel verwacht bij een thriller. Ik vond het ook zo mega gedetailleerd dat ik compleet afgeleid werd van het echte verhaal. Dit resulteerde in dat ik heel veel moeite had om te blijven lezen. Ik vond de verhoren enorm repetitief. Ik ben van mening als dit verhaal minder tekst had bevat het een stuk sterker was geweest. Het concept heeft namelijk veel meer potentie dan er nu uit is gekomen. Helaas was dit niet het boek voor mij. Wanneer ik dit boek niet voor de boekenclub had gelezen had ik hem waarschijnlijk ook niet uitgelezen.