Meer dan een feelgood

Ik begon aan Toeval Bestaat Niet met het idee dat het een typisch feelgood boek zou zijn, maar wat een verrassing! Het verhaal speelt zich af in zowel het heden als het verleden en volgt de perspectieven van twee vrouwen: Rose en Keet.

Rose heeft een rumoerig leven en haar verhaal wordt langzaam onthuld, terwijl Keet op zoek gaat naar antwoorden in haar eigen zoektocht. Tussen liefde, vriendschap en persoonlijke groei ontdek je hoe het verleden altijd invloed heeft op het heden en hoe alles met elkaar verbonden is.

Wat dit boek extra interessant maakt, is de trope rivals to lovers die door het verhaal heen slingert. Het is een perfecte mix van feelgood en roman, waar je niet alleen meeleeft met de personages, maar ook geraakt wordt door hun ontwikkeling. Het voelt nooit te zwaar, maar het heeft wel diepgang. De personages zijn realistisch en herkenbaar, en je leeft echt met ze mee.

Dit boek is dus veel meer dan een simpele feelgood roman. Het is een verhaal dat je aan het denken zet over het leven en de onverwachte wendingen die het kan nemen. Zeker een aanrader voor wie houdt van boeken die zowel vermaken als inspireren.

Meer recensies van Dutchbookshelfelf