Onbekend maakt onbemind
Yehuda Rosen (Hoodie) is een Orthodox Joodse tiener. Sinds kort is hij verhuist naar een nieuwe woonwijk, waar niet iedereen zit te wachten op Joodse winkels, scholen en een appartementencomplex. De oorspronkelijke bewoners van de wijk worden angstig van deze grote groep nieuwkomers en maken zich daarom schuldig aan geweld en pesterijen. De Joodse gemeenschap waar Hoodie toe behoort, sluit zich volledig af van de andere bewoners in de stad. Lange tijd accepteert Hoodie dit, totdat hij Annemarie ontmoet en smoorverliefd wordt. De gemeenschap wijst hun vriendschap af en Hoodie wordt overal buitengesloten. Voor het eerst van zijn leven voelt Hoodie zich tussen twee werelden in zitten. Hoodie wil graag trouw blijven aan zijn geloof, familie en gemeenschap, maar wil ook Annemarie niet kwijt. Onbekend maakt onbemind en daarom is het goed dat Isaac Blum ons een inkijkje geeft in deze gesloten gemeenschap. Deze Young Adult is verhelderd, vlot en met humor geschreven. Ook zet het aan tot denken. In deze nare tijd waarin alle bevolkingsgroepen, door berichten in de media, tegen elkaar worden gezet, moeten we zelf overgaan tot actie. Wacht niet af tot het, zoals in de wijk waar Hoodie en Annemarie wonen, volledig uit de hand loopt. Zet de deur voor je onbekende buurtgenoten open. Nodig elkaar uit en leer elkaar kennen!