Hoop
Het dreigt een eenzame kerst te worden voor Joy. Haar man heeft haar verlaten voor haar jongere zusje Stacey en Joy heeft geen zin in vrolijke vrienden om zich heen. Wanneer ze thuiskomt van haar werk treft ze geen gezellig versierde kerstboom aan in de tuin, maar een tekoopbord van haar makelaar. Het wordt Joy allemaal te veel en in een opwelling rijdt ze naar het vliegveld. Ze boekt een ticket voor de eerste vlucht die vertrekt. Dat is naar Hope, een plaatsje in Canada.
Het vliegtuig waarin Joy reis verongelukt en Joy wordt wakker in een donker bos. Vanaf die scène dacht ik regelmatig He? Hoe kan dit? Waarom reageren de mensen zo raar? Dit kan toch niet? Waarom belt ze niet even naar huis? Het zou nog vele hoofdstukken duren voordat ik het doorhad. Wat er aan de hand was, verklap ik niet. In het tweede deel van het verhaal vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik sloeg het boek met een diepe zucht dicht. Wat is de magie van Kerst toch mooi!
Joy loopt naar het dichtstbijzijnde dorp en wordt hier verwelkomd door prachtig versierde bomen, kerstlichtjes, kerstmannen en sneeuwpoppen. Ze neemt haar intree in de B&B van weduwnaar Daniel en zijn zoontje Bobby. Joy voelt zich meteen verbonden met die twee en dankzij kleine Bobby beseft Joy dat ze verder wil met haar leven. De hoop in haar leven keert langzaam terug. Er is in haar hart niet alleen plaats voor een verzoening met haar zus, maar ook voor een nieuwe liefde en een kind.