Wat langdradig begin
Andrea Oliver kennen we nog van het boek Gespleten. Inmiddels heeft ze haar opleiding als US Marshall afgerond en krijgt ze min of meer gedwongen een eerste opdracht die raakvlakken heeft met haar verleden. Ze moet een rechter beschermen die met de dood wordt bedreigd. Maar dat is niet haar echte doel, ze wil ook ontdekken wat er veertig jaar geleden met Emily Vaughn is gebeurd. Haar dood is nooit opgelost en de moordenaar loopt nog vrij rond. Andrea gaat op jacht naar de moordenaar…
Het verhaal speelt zich af in het heden en het verleden. Iedere keer kom je zo wat meer te weten wat er 40 jaar geleden is gebeurd. Ik hou wel van verhalen die zo worden opgebouwd.
Desondanks voelde het begin van het boek een beetje als ploeteren, ik kwam er niet echt lekker in. Veel personages, weinig spanning en er gebeurde niet al te veel. Maar naarmate het boek vordert, verandert dat. Het verhaal kreeg me te pakken, de spanning steeg en er gebeurde meer. Het is niet te vergelijken met een Will Trent, maar Andrea Oliver is zeker ook een interessant personage. Een eventueel derde deel zal ik absoluut lezen.
Jammer van het begin, daarom voor nu 4 sterren.
Jammer van het begin, daarom voor nu 4 sterren.