Boeiend en intrigerend!
Het Tate Modern-museum in Londen houdt een tentoonstelling waarbij één van de werken in bruikleen is van Vanessa Chapman, een beroemde kunstenares. Echter, een vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot. En dat terwijl de notoir ontrouwe echtgenoot van de kunstenares twintig jaar geleden op miraculeuze wijze is verdwenen…
Kunstkenner James Becker reist af naar de Schotse kust om de waarheid boven water te halen…
Misschien is dit wel meer een spannende roman dan een echte thriller. Maar dan wel een heel goede roman! Laat je lekker meevoeren in het verhaal. Je kunt je door de beeldende schrijfstijl een goede voorstelling maken van de setting, een bijna verlaten eiland met ongerepte natuur dat door het getij twee keer per dag bereikbaar is. Op het eiland staat slechts een woonhuis met een apart atelier. Het weer heeft een grote invloed op het leven op het eiland, helemaal als er een storm langs raast… Langzaam maar zeker wordt je door dagboekfragmenten ondergedompeld in de wereld van Vanessa Chapman. Maar ook de flashbacks van haar huisgenoot en vriendin Grace Haswell dragen daaraan bij. Daardoor komen steeds meer brokjes informatie los.
De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en hebben zo hun eigenaardigheden. Het wispelturige karakter van Vanessa komt bijvoorbeeld goed tot uiting en maken de dingen die ze doet realistisch. Maar ook het obsessieve gedrag van James, maar ook wel van Grace trouwens, maakt veel verklaarbaar.
Hoewel je even door het begin heen moet, is dit een boeiend en intrigerend verhaal waarin je blijft doorlezen. Het plot kwam niet helemaal als een verrassing, maar dat doet niets af aan het boek.
Ik was heel benieuwd naar dit boek en ben daarin zeker niet teleurgesteld. “Het meisje in de trein” vond ik matig, maar deze is meer dan goed!