Goede actiethriller!
In Het spel van J.D. Barker maken we kennis met Abby en Brendan Hollander. Hun huwelijk loopt niet zo lekker en ze gaan daarom in gesprek met een relatietherapeut. Die raadt hun de app Sugar & Spice aan, een soort truth or dare, maar dan met een seksueel tintje. Hoewel het de relatie goed doet, worden de opdrachten steeds extremer en voordat ze het weten is het geen spel meer, maar een kwestie van leven en dood.
Hoewel dit in essentie gewoon een bijzonder goede actiethriller is, is er ook wel een achterliggende boodschap terug te vinden. Regelmatig geef je immers een app toegang tot van alles en nog wat op je telefoon. Het resultaat merk je ook gelijk, vanuit geaccepteerde cookies wordt je plat gegooid met reclame omdat je een keer naar iets gezocht hebt, ongewenste spam mail, tracking informatie en ga zo maar door. Natuurlijk allemaal ter meerdere eer en glorie van bedrijven en niet zozeer voor jezelf van belang. En wat nu als dat verder gaat dan we tot nu toe ervaren? Stof tot nadenken!
Terug naar het boek, dit is een verhaal met ontzettend veel vaart en plotwendingen waar je u tegen zegt. Een boek dat je niet loslaat. Een standaard zinnetje dat je wilt weten hoe dit afloopt is snel geschreven, maar in dit geval is dat ook echt zo. Je zondert je af om verder te lezen en deze bizarre belevingswereld mee te maken. Zonder vragen te stellen. Want waarom zou je de app niet gewoon eraf halen?
Paar kleine dingetjes die ik niet kan noemen zonder te spoileren waarom ik dit boek met 4 sterren waardeer. Ik heb genoten!