Vermakelijk verhaal!

Edwin Wassink 21 januari 2025
Voor al uw moordzaken is de start van een nieuwe serie van Richard Osman. De gepensioneerde, oud-rechercheur Steve Wheeler raakt tegen zijn zin in betrokken bij de klus van zijn schoondochter Amy. Zij is privé beveiliger en beschermt de excentrieke en wereldberoemde schrijfster Rosie D’Antonio. Iemand probeert Rosie te vermoorden, maar ook Amy zelf. Overal waar Amy verschijnt, blijft ook een lijk achter. Wie zit daar achter? Een race tegen de klok begint en voert het drietal langs wereldwijde locaties…

Dit boek kent een hoog tempo en leest makkelijk weg. De stijl van schrijven was even wennen, maar dat gaat snel genoeg waardoor ik lekker in het verhaal kwam. Ik hou bovendien van het gebruik van de licht cynische humor.
De personages zijn uniek en de situaties waarin ze terechtkomen misschien wel onwaarschijnlijk. Maar dat is voor een deel ook de charme van het verhaal. De dynamiek tussen Steve, Amy en Rosie is heerlijk om te zien. Ze vullen elkaar in alle opzichten goed aan.
Het verhaal speelt zich af op diverse locaties in de wereld en ik denk dat het goed is dat hiervoor gekozen is. Met de nieuwe setting kan dan nieuwe spanning worden toegevoegd. Het is echter wel spanning van de luchtige soort. Nergens lopen de kriebels over je lijf.

Dit is een vermakelijk verhaal. Ik ben benieuwd naar de verdere avonturen van dit drietal!

Meer recensies van Edwin Wassink