Goede thriller!

Edwin Wassink 10 januari 2025
Zie mij van Jennifer Hillier lag al geruime tijd op me te wachten, maar ik ben blij dat ik deze nu gelezen heb. Dit is een goede thriller!

Veertien jaar geleden verdween Angela Wong, de beste vriendin van Geo. Niemand weet wat er met haar is gebeurd. Dan wordt haar lichaam gevonden en blijkt Angela het eerste slachtoffer te zijn van seriemoordenaar Calvin James. Destijds was Calvin de grote liefde van Geo. Tijdens een rechtszaak blijkt Geo betrokken te zijn geweest en ze gaat hiervoor naar de gevangenis. Net voordat ze wordt vrijgelaten worden er nieuwe moorden gepleegd, precies op dezelfde manier als Angela. De moordenaar is op weg naar Geo…

Hoewel je gelijk weet dat Geo af weet van de moord op Angela, doet dat niets af van de spanning. Want wat is er precies gebeurd en hoe heeft dit kunnen gebeuren? Het boek maakt sprongen tussen het heden en het verleden en wordt verteld vanuit zowel het perspectief van Geo als van de verantwoordelijk rechercheur Kaiser. Ook Kaiser hoorde destijds bij het vriendengroepje van Geo en Angela. Dit geeft uiteraard de nodige spanning.
De verschillende personages zijn goed uitgewerkt, maar niet heel voorspelbaar in gedrag.

Dit boek vlieg je doorheen en houdt je aandacht vast. Wat jammer is, is dat een aantal situaties en misschien het uiteindelijke plot ook wel, wat voorspelbaar is. Dat doet echter geen afbreuk aan het verhaal.

Meer recensies van Edwin Wassink

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.