De Camino

Eefje 26 augustus 2024
De Nederlandse Lotte begint aan de Camino. Ze wil antwoorden over de dood van haar man Emil. Een jaar geleden pleegde hij onverwacht zelfmoord tijdens deze tocht. Door de Camino te gaan wandelen exact zoals haar man deze wandelde, hoopt Lotte dat ze zijn dood een plaats kan geven en zo haar rouwproces kan afronden. Maar tijdens deze tocht gebeuren er verschillende zaken en wordt ze achtervolgt door iemand die wil voorkomen dat de waarheid aan het licht komt.

Het is een mooi verhaal dat heel wat inzichten geeft over de geschiedenis van voormalig Joegoslavië en de verschillende etniciteiten. Door het beschrijven van de omgeving en de natuur werd ik als het ware meegezogen in het verhaal. Het bevat wat spanning, maar toch vond ik het wat voorspelbaar. Persoonlijk zou ik dit boek dus niet als een thriller classificeren, maar eerder als een spannende roman.

Meer recensies van Eefje